Škola

Otvori oči

 

Prije brzopletog zaključivanja provjeri činjenice i obrati pozornost na detalje. Vrlo često situacija nije onakva kakva nam se čini…

Foto: Shutterstock.com, keks

 

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Kako je do polaska aviona trebala još dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da joj vrijeme brže prođe. Na kiosku je kupila knjigu i paketić keksa. Sjela je u VIP čekaonicu kako je nitko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica s keksima, a do te stolice jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je uzela keks, i gospodin je uzeo jedan.

 

Ona se zaprepastila, ali nije rekla ništa i nastavila je čitati knjigu. U sebi je pomislila: “Ma, gle ti ovo, da samo imam hrabrosti, udarila bih ga…” Svaki put kad je ona uzela jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirući se ni na što, uzeo je također jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan keks u paketu i djevojka tada pomisli: “Baš me zanima što će sad napraviti!!!” Čovjek uze posljednji keks i podijeli ga na pola.

 

“Ovo je zaista previše”, zacrveni se ona od ljutnje, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kad se malo smirila, nakon što ju je prošla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga, da ne bi opet bilo iznenađenja. Zatvorila je knjigu, otvorila torbu da spremi knjigu… U tom trenutku, ugledala je još uvijek netaknut – paketić keksa…

Posramila se i tek tada shvatila da su keksi, isti kao njezini, bili gospodina koji je sjedio pored nje, ali koji je bez zaprepašćivanja, nervoze ili prepotencije, podijelio i svoj posljednji keks s njom, za razliku od nje koja je bila ljuta i povrijeđena.